niedziela, 24 kwietnia 2016

Sałatka z tortellini i czerwoną fasolą

 Szybka i smaczna sałatka.
Robiłam ją na święta Wielkanocy i z pewnością zrobię jeszcze nie jeden raz.


 Składniki

    tortellini z nadzieniem serowym 1 opakowanie 250 gram
    fasola czerwona z puszki
    kukurydza w puszce
    papryka czerwona 1 sztuka
    ogórki konserwowe 2-3 sztuki
    majonez light 2-3  łyżki


Wykonanie 

Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie,
po ugotowaniu dobrze przepłukać zimną wodą aby się nie sklejały
(podczas gotowania uważać aby się nie rozgotowały bo będą nieapetycznie wyglądać).

umytą paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę,
kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy( fasolę przepłukać )
wszystkie składniki umieścić w misce i dodać 2-3 łyżki majonezu lekkiego(lub light).
 w razie potrzeby dodać szczyptę soli czy pieprzu.

SMACZNEGO



1 komentarz:

Karolina Snowarska .blog. pisze...

Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż