Smaczna rybna przekąska. Idealna na kolację,
przystawkę lub jako dodatek do zimnej płyty
Składniki
ZALEWA
2 szklanki
octu
6 szklanek
wody
3 łyżki
cukru
liście laurowe
ziele angielskie
3-4 sztuki
cebuli pokrojonej w pół plasterki
PULPECIKI
1 kg dowolnej ryby
2 jajka
łyżka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz,ostra papryka
dodatkowo
mąka pszenna do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie
Wszystkie składniki zalewy dać do garnka i zagotować.
Odstawić do wystudzenia.
Rybę zmielić w maszynce do mięsa,dodać jajka,koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Dokładnie wymieszać.
Mokrymi rękoma uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Obtoczyć w mące pszennej i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Rybne pulpeciki umieścić w dużym zamykanym słoju i zalać zalewą.
Odstawić na 3 doby w zimne miejsce.
Po tym czasie pulpeciki są gotowe do jedzenia.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
Chyba akurat takich pulpetów ja jeszcze nigdy nie jadłam, ale jak widzę po zdjęciach to oczywiście wyglądają na bardzo apetyczne. Osobiście chwalę sobie również te produkty od https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż moim zdaniem są one bardzo smaczne.
Prześlij komentarz