Idealne na święta Wielkiejnocy,
ale także na piątkowe śniadanie lub każdą inną okazję
Składniki
10 jajek ugotowanych na twardo
1 opakowanie serka naturalnego
słoiczek chrzanu
5 ząbków czosnku
sól,pieprz
majonez
Wykonanie
Jajka ostrożnie obrać i przekroić na połówki.
Wyjąć żółtka i umieścić po 5 sztuk w osobnych miseczkach.
Do każdej z miseczek dodać po połowie serka naturalnego,
do jednej dodać przeciśnięty czosnek, a do drugiej 1/2 słoiczka chrzanu
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do masy czosnkowej dodać dodatkowo 2 łyżki majonezu.
Wymieszać dokładnie obydwie masy i odstawić do lodówki.
Napełniać połówki jajek łyżeczką lub szprycą.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz