Danie wspaniale się prezentuje,doskonale smakuje,
wbrew pozorom jest proste i szybkie w wykonaniu
Składniki
dla 2 osób
2 filety z piersi kurczaka
gotowe ciasto francuskie
20 dkg pieczarek
przyprawy
1 jajko
Wykonanie
mięso dokładnie umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Przyprawić sporą ilością przypraw
( pieprz,ostra papryka, przyprawa do kurczaka)
Usmażyć na odrobinie oleju na lekko złoty kolor.
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Ciasto francuskie przekroić na 2 części,ponacinać jak na zdjęciu.
Ułożyć pieczarki a na to wystudzone mięso.
Zwijać na przemian(jak na foto)
Gotowe mumie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 180 stopniach około 30-40 minut
(aż ciasto francuskie nabierze złoto-brązowego koloru)
Podawać gorące
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz