Takie kokardki chętnie zjedzą dzieci,
nawet w postaci łazanek
Składniki
Opakowanie makaronu Mamma Mia! kokardki
800 gram kapusty kiszonej
2 parówki
0.5 kg drobiowej śląskiej kiełbaski
1 cebula
sol,pieprz
ziele angielskie,liść laurowy
Wykonanie
Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę drobno pokroić w kosteczkę, parówki w plasterki a kiełbasę w kostkę.
Wszystko razem podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
Do kiełbaski dodać przesiekaną kapustę kiszoną,liście laurowe i ziele angielskie
zakryć pokrywką i dusić 15-29 minut.
Kapustę z Kiełbasą dodać do makaronu,doprawić solą i pieprzem.
Wszystko razem chwilę podsmażyć.
SMACZNEGO
Makaron MAMMA Mia! to najnowsze produkty znanej i lubianej firmy Kupiec.
logo ze strony producenta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz