Faszerowana papryka podana w inny sposób.
Składniki
0.5 kg mięsa mielonego z łopatki
duża cebula
1 jajko
z zwykła bułka
sól,pieprz,ostra papryka
ząbek czosnku
4 papryki(ja miałam zielone)
0.5 litra bulionu warzywnego
Wykonanie
Mięso mielone wymieszać z posiekaną cebulą i czosnkiem.
Bułkę zamoczyć w zimnej wodzie,dobrze odcisnąć i dodać do mięsa.
Dodać przyprawy i jajka,całość dobrze wyrobić.
Z papryk delikatnie odciąć górę z ogonkiem i wydrążyć środek.
Papryki napełnić masą mięsną.
Ustawić w szerokim garnku pionowo i podlać bulionem.
Całość gotować pod przykryciem niecałą godzinę
Wystudzone papryki pokroić na 2-centymetrowe plastry i
podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Podawać z ryżem,kaszą lub ziemniakami
SMACZNEGO
2 komentarze:
Wygląda całkiem całkiem:). Nie spotkałam się jeszcze z takim klopsikami;)
Fajny sposób wykorzystania papryki :)
Prześlij komentarz