30 minut trwa przygotowanie tego pysznego letniego bigosu
W tym czasie gotujemy ziemniaczki i obiad gotowy
Składniki
1 główka młodej kapusty
wędlina,kiełbasa,boczek( ilość wg uznania)
1 cebula
0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego
sól,pieprz, liść laurowy,ziele angielskie
Wykonanie
Kapustę poszatkować i dokładnie wypłukać.
Dać do garnka i wlać 1,5 szklanki wody.
Posolić,dodać liść laurowy i ziele angielskie i gotować do miękkości kapusty( około 15 do 20 minut)
W między czasie pokroić w kostkę wędliny,boczek i cebulę.
Przesmażyć na patelni.
Dodać do miękkiej kapusty razem z przecierem pomidorowym.
Doprawić do smaku.
Podawać gorące
Bigosik najlepszy jest po 2-3 godzinach jak smaki się przegryzą.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz