Kolejna propozycja na urozmaicenie popularnych mielonych.
Pachnąca natka pietruszki i chrupiąca papryka nadają kotlecikom wyjątkowego smaku.
Składniki
dla 2 osób
30 dkg mięsa mielonego wieprzowego
1/2 czerwonej papryki
pęczek natki pietruszki
kajzerka
jajko
1 cebula
pieprz
ostra i słodka papryka
ew.sól
bułka tarta i sezam do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie
Kajzerkę namoczyć w wodzie,jak zmięknie dokładnie odcisnąć i dodać do mielonego mięsa.
Pietruszke i cebulę drobno posiekać,dodać do mięsa razem z pokrojoną w kostkę papryką.
Dodać jajko i przyprawić.
Mięso dokładnie wyrobić ręką i odstawić na godzinę do lodówki.
Uformować z mięsa 4 kotlety i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Smażyć na oleju na niewlekim ogniu aby doszły w środku(po około 4 minuty z każdej strony)
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz