Szybka i bardzo tania,pyszna i aromatyczna...
Zachęcam do wypróbowania
Składniki
dla 2-3 osób
0.5 kg drobiowej wątróbki
2 cebule
30 dkg pieczarek
sól,pieprz,czosnek granulowany
olej do smażenia
Wykonanie
Watróbkę umyć,oczyścić i pokroić w mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka a obrane pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać w łyżki oleju.
Dodać wątróbkę i podsmażyć.
Dodać cebulę i smażyć aż będzie szklista,na koniec dodać pieczarki.
Dusić pod przykryciem aż wątróbka będzie miękka(około10-15 minut)
Na koniec doprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Podawać z ziemniakami lub chlebem.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Bardzo dobra wyszła. Trochę mało dałam cebuli, ale i tak była pycha. Pozdrawiam Pat
Prześlij komentarz