piątek, 7 września 2012

PROTAL filet drobiowy w sosie musztardowym

propozycja na szybki i smaczny obiad.
Filety można przygotować dzień wcześniej a obróbka termiczna trwa kilka minut.

Składniki

dla 2 osób lub na 2 dni

2 filety z kurczaka
2 łyżeczki musztardy
mały gęsty jogurt naturalny
1 łyżeczka maizeny-skrobia kukurydziana
przyprawy

Wykonanie

Filet doprawić wg smaku(pieprz,ostra papryka)
Jogurt wymieszać z musztardą i  zamarynować w  nim mięso,odstawić na kilka godzin do lodówki.
Filety razem z jogurtem przełożyć na rozgrzaną patelnię,
podlać odrobiną wody i dusić do miękkości około 20 minut co jakiś czas podlewając wodą.
Łyżeczkę maizeny rozpuścić w 3 łyżkach wody,dodać do sosu z patelni i podgotować do zgęstnienia.

SMACZNEGO

Brak komentarzy: