Mięso jest doskonałym pomysłem na obiad lub
na zimno jako domowa wędlina.
Rolada zgodna z dietą protal w fazie P+W
Już dziś wieczorem podam wyniki konkursu z Prymatem
Składniki
1 filet z piersi indyczej(około 1 kg)
opakowanie mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
sól,pieprz kolorowy Prymat,
opakowanie mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
sól,pieprz kolorowy Prymat,
Marynata klasyczna do mięs Prymat
Wykonanie
Szpinak(odmrożony) przełożyć do garnka i dokładnie odparować,doprawić solą,pieprzem i przeciśniętym czosnkiem.
Lekko wystudzić.
Lekko wystudzić.
Filet z indyka umyć i rozciąć tak aby powstał duży płat mięsa.
Delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię(aby nie uszkodzić mięsa).
Mięso doprawić marynata klasyczną z Prymat'a.
Wyłożyć szpinak i zwinąć ciasno w roladę.
Zawinąć w folię aluminiową.
Piec w 180 stopniach niecałe 1,5 godziny.
Na ostatnie 20 minut rozciąć folię aby góra lekko się zarumieniła.
Mięso doprawić marynata klasyczną z Prymat'a.
Wyłożyć szpinak i zwinąć ciasno w roladę.
Zawinąć w folię aluminiową.
Piec w 180 stopniach niecałe 1,5 godziny.
Na ostatnie 20 minut rozciąć folię aby góra lekko się zarumieniła.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Super, że jest tak dużo szpinaku.
Uwielbiam szpinak :] Moje łakomstwo zmusiło by mnie do dodania mozzarelli ;]
Prześlij komentarz