Pomysł na....
inne wykorzystanie papirusa z Winiary.
Szczupak tak upieczony jest delikatny,z chrupiącą skórką....
Składniki
dla 2 osób
szczupak
2 papirusy z Winiary
pieprz cytrynowy
Wykonanie
Oprawiona rybę dokładnie umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Odciąć ogon i płetwy i przekroić rybę na 2 części.
W środku oprószyć pieprzem cytrynowym
Rybę zawinąć w papirus(każdy kawałek osobno) i spiąć wykałaczkami.
Piec w piekarniku w 180 stopniach około 45 minut.
Następnie odwinąć rybę z papirusa i dopiec 10-15 minut aby była chrupiąca.
Ja rybę podałam z sosem chrzanowo-jogurtowym.
SMACZNEGO
przepis bierze udział w akcji...
3 komentarze:
chyba komus poszlo na mozg tyle czasu piec rybę
na mózg poszedł mi tylko pyszny smak rybki od Tatusia :) pozdrawiam Anonimowy
no i mam problem z długością pieczenia. Przeczytałam kilka przepisów na pieczenie szczupaka. W jednych piecze się go 45 minut w innych 15. Ja kupiłam dzwonka o szerokości 7 cm. Czy to ma znaczenie? Czy dzwonka mam piec 15 minut a całego 45 ? Boję się eksperymentować bo to droga rybka.
Prześlij komentarz