niedziela, 11 listopada 2012

Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Ciekawe połączenie smaków.
Dietetyczne i pyszne danie.
Zgodne z 3 fazą diety protal.


Składniki

10 rurek makaronu cannelloni
opakowanie mrożonego szpinaku(miałam 400 gram)
200 gram twarogu chudego
3-4 ząbki czosnku
puszka pomidorów bez skórki
1 kulka mozzarelli
przyprawy

Wykonanie

Szpinak odmrozić i odparowac na patelni z dodatkiem wyciśniętego czosnku.
Doprawić do smaku solą i pieprzem,a lekko wystudzony wymieszać z twarogiem.
Pomidory wraz z zalewą wylać do niewielkiego garnka i lekko zblenderować.
Doprawić do smaku pieprzem,bazylią,oregano i ostrą papryką i chwilę odparowywać.
Farszem napełniać cannelloni i układać w naczyniu do zapiekania.
Wylać na rurki sos pomidorowy i ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę.
Zapiekać w piekarniku 40 minut w 180 stopniach.
Piekłam pod przykryciem a na ostatnie 10 minut bez przykrywki.


SMACZNEGO

1 komentarz:

Inspirowane Smakiem pisze...

Mój wczorajszy obiad! :) Tylko z ricottą zamiast twarogu.