czwartek, 22 listopada 2012

Sos pieczarkowy z Prymatem

Uniwersalny i szybki sos pieczarkowy,
idealny do duszonych mięs, gołąbków,makaronu czy kopytek

Składniki

30 dkg pieczarek
przyprawy PRYMAT
cebula suszona
sól czosnkowa
pieprz kolorowy świeżo mielony
łyżeczka oleju
mąka do zagęszczenia sosu


Wykonanie

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce w cieniutkie plasterki.
W garnku rozgrzać olej,wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć.
Doprawić przyprawami PRYMAT.



Podlać szklanką wody i dusić około 30 minut.
Po tym czasie sos zagęścić.
Można dodać łyżkę gęstej śmietany
( ja nie dodaję-dieta )

SMACZNEGO

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Używam przypraw Prymat i najbardziej lubię ich zioła :)