niedziela, 4 listopada 2012

Dietetyczny kapuśniak z drobiowymi pulpecikami

Pyszna zupa na jesienne dni.
Jest bardzo sycąca i niskokaloryczna


Składnikina 3-4 porcje
0.5 kg kwaszonej kapusty
1 większy filet z kurczaka
2-3 ziemniaki
liść laurowy,ziele angielskie,pieprz,kostka drobiowa rosołowa.

WykonanieZiemniaki pokroić w kostkę zalać wodą,dodać kostkę rosołową i ugotować do miękkości.
Kapustę lekko przesiekać i dodać do ugotowanych ziemniaków(w razie potrzeby dolać wody.
Dodać liść laurowy i ziele angielskie.
ugotować do miękkości.
W między czasie zmielić filet z kurczaka(ja robię blenderem)
Doprawić wedle uznania i formować malutkie pulpeciki.
Pulpeciki podsmażyć lekko na suchej patelni.
Dodać do zupy i podgotować 15 minut.
Zupę doprawić do smaku.
Podawać gorące

Brak komentarzy: