Pasta idealna na śniadanie
pastę robię dzień wcześniej
aby smaki się przegryzły
Składniki
1 wędzona makrela
1 mała cebula
2 ogórki kiszone
pieprz
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 jajka ugotowane na twardo
1/2 papryki(miałam zieloną)
Wykonanie
Makrele obraz ze skóry i ości,rozdrobnić widelcem.
jajka,cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę- dodać do makreli.
Dołożyć koncentrat i 2 szczypty pieprzu.
Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Połączenie makreli i ogórka w dodatku kiszonego musi dawać bardzo ciekawy smak.Sama muszę sobie kiedyś zrobić taką pastę:). Przepis super.
Doskonały pomysł na pastę, bardzo lubię takie dodatki do chleba własnej produkcji;-)
Prześlij komentarz