Idealny dodatek do obiadu.
Świetnie smakują na ciepło lub na zimno jako dodatek do obiadu.
Świetnie smakują na ciepło lub na zimno jako dodatek do obiadu.
Użyłam buraków z gotowania czystego barszczu.
Składniki
buraczki 0,5 kg
cebula 1 duża
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
masło 50 gram
mąka 2 łyżki
sól
pieprz czarny mielony
sok z cytryny 2 łyżeczki
buraczki 0,5 kg
cebula 1 duża
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
masło 50 gram
mąka 2 łyżki
sól
pieprz czarny mielony
sok z cytryny 2 łyżeczki
Wykonanie
cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na łyżce oleju,na koniec dodać posiekany drobno czosnek.
Ugotowane buraki( lub upieczone) zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Do cebuli dodać masło,rozpuścić.Następnie dodać mąkę i odstawić całość z ognia.
Wymieszać (uważając aby mąka się nie spaliła).
Dodać buraczki(razem z sokiem który powstanie przy tarciu) i często mieszając podsmażać 5 minut.
Na koniec doprawić solą,pieprzem oraz sokiem z cytryny.
SMACZNEGO
2 komentarze:
Lubię buraczki, szczególnie takie :-)
O Cudownie :) <3
Prześlij komentarz