Przyszedł czas na pyszne krokiety,
co prawda bez panierki jednak i tak chrupiące i sycące.
Składniki
dla 1 osoby
na naleśniki(3-4 sztuki)
1 jajko
niecałe pół szklanki mleka
1 łyżka maizeny
ostra papryka
na farsz
20 dkg mięsa z indyka(np udziec)
1/2 cebuli
ząbek czosnku
przyprawy
łyżka parafiny
Wykonanie
Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki bez dodatku tłuszczu.
Mięso ugotować do miękkości.
Zmielić w maszynce do mięsa lub blenderem.
Na patelnię wylać łyżkę parafiny, dodać mięso,pokrojoną cebulę i przeciśniety czosnek.
Chwilę podsmażyć i doprawić wedle uznania.
Lekko wystudzony farsz rozsmarowywać na naleśnikach i zwijać jak krokiety.
Podsmażyć na suchej patelni.
Ja podałam z sosem czosnkowym
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz