Pyszna,sycąca i rozgrzewająca.
W zupełności zastąpi drugie danie obiadowe.
Składniki
1 pierś z kurczaka
1/2 paczki mrożonych warzyw(na zupę jarzynową)
1 czerwona papryka
20 dkg pieczarek
kostka rosołowa warzywna
2 łyżki przecieru pomidorowego.
1/2 paczki mrożonych warzyw(na zupę jarzynową)
1 czerwona papryka
20 dkg pieczarek
kostka rosołowa warzywna
2 łyżki przecieru pomidorowego.
Wykonanie
Pierś z kurczaka zmielic i doprawić wedle uznia.Formować male kuleczki i obsmażyć bez dodatku tłuszczu.
Obrane i pokrojone pieczarki podsmażyc na łyżeczce oliwy,dodać pokrojoną paprykę.
Obrane i pokrojone pieczarki podsmażyc na łyżeczce oliwy,dodać pokrojoną paprykę.
W garnku z 0.5 litra wody rozpuścić kostkę rosołową,dodac mrożone warzywa.
Jak wszystko się zagotuje dodac pulpeciki i pieczarki z papryką.
Podgotować 15 minut,doporawić i dodać przecier pomidorowy,chwilę podgotować.
Jak wszystko się zagotuje dodac pulpeciki i pieczarki z papryką.
Podgotować 15 minut,doporawić i dodać przecier pomidorowy,chwilę podgotować.
1 komentarz:
O, niezły pomysł na zupę! Faktycznie jest dietetyczna i zdrowa, a coś czuję, że i bardzo smaczna :)
Prześlij komentarz