środa, 28 listopada 2012

Pierś najeżona chilli z garam masala

ładnie się prezentuje na talerzu,
połączenie garam masala z papryczką chilli daje ciekawy efekt smakowy.
Mięso można podać w każdej fazie diety protal

Składniki

Filet z piersi kurczaka
1 czerwona papryczka chilli
przyprawa garam masala
sól,suszona natka pietruszki,pieprz



Wykonanie

Filety dokładnie umyć,wyciąć tłuszcz i ponacinać pierś w kratkę tak aby nie przeciąć do końca.
Mięso doprawić solą i pieprzem.Posypać obficie przyprawą garam masala.
Z chilli usunąć nasiona i pokroić papryczkę w kostkę.
Pomiędzy nacięcia powsadzać papryczkę.
Posypać suszona natką pietruszki.
Mięso zapiekać w 180 stopniach/30 minut
można podać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami


SMACZNEGO


3 komentarze:

magda pisze...

super,musze koniecznie wypróbować. Przepieknie sie prezentuje !

degustatorka pisze...

Faktycznie super wygląda.

Olcia pisze...

jest pyszna,lekko pikantna :) garam masala łagodzi ostrość chilli a chilli podkreśla garam masalę:)