Tradycyjny mielony z takimi dodatkami zmienia się w wykwintne danie.
Zadowoli każde podniebienie a jest niedrogie i szybkie w wykonaniu
Składniki
dla 4 osób
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
4 plastry mozzarelli z bazylią(np firma Zott)
1 papryka igołomska(ma miękką skórę)
pieprz,ostra i słodka papryka
1 jajko
1 kajzerka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie
Mięso mielone przyprawić i dodać wcześniej namoczoną w zimnej wodzie bułkę
( dokładnie odciśniętą z nadmiaru wody),dodać jajko i pokrojoną w kostkę paprykę.
Dokładnie wyrobić mięso.
Podzielić na 4 części i formować kotlety w każdy wkładając plaster mozzarelli.
Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na oleju po 5 minut z każdej strony.
Podawać gorące z ziemniakami,kaszą, ryżem i surówką
SMACZNEGO
2 komentarze:
Bardzo lubię takie podkręcone mielone
Dorota,ja także.To jeden z dobrych pomysłów na "posprzątanie"lodówki;)
Prześlij komentarz