Pyszne i szybkie urozmaicenie zwykłego kurczaka.
Mięsko przechodzi smakiem papryki i pieczarek i jest bardzo soczyste
Składniki
na 4 szaszłyki
2 filety z kurczaka
6-7 dużych pieczarek
1 czerwona papryka
przyprawy
Wykonanie
Filety z kurczaka umyć,wysuszyć i pokroić w większą kostkę.
Pieczarki pobrać i pokroić na ćwiartki.
Umytą paprykę w większą kostkę.
Mięso doprawić(ja dałam przyprawę grilla,ostrą paprykę i pieprz)
Na patyczki(wcześniej umyte) nabijać mięso,pieczarki i paprykę.
Na rozgrzaną patelnie(bez tłuszczu) ułożyć szaszłyki i chwilę podsmażyć z każdej strony,
podlać około 1/2 szklanki wody,przykryć i poddusić około 15 minut.
Szaszłyki można upiec w piakarniku lub zapiec w elektrycznym grillu.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Idealne dla mojego Mężczyzyny, który osatnio przebąkuje coś o diecie ;)
Prześlij komentarz