Pyszne i szybkie.
Można podać jako przekąskę lub jako dodatek do obiadu.
Składniki
kanie(bez nóżek)
sól,pieprz
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
sól,pieprz
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie
Grzyby opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Panierować najpierw w rozbełtanym jajku następnie w bułce tartej(nie za grubo)
smażyć po 2 minuty na oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,podawać gorące.
Doprawić solą i pieprzem.
Panierować najpierw w rozbełtanym jajku następnie w bułce tartej(nie za grubo)
smażyć po 2 minuty na oleju.
Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu,podawać gorące.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Uwielbiam :)
Prześlij komentarz