Muffiny z dodatkiem tej czekolady są pyszne.
Czekolada rozpływa się w ustach...
Składniki
na 12 szuk
1 czekolada tiki-taki
1 jajko
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki oleju
2/3 szklanki mleka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Jajko zmiksować z cukrem na białą, pusztystą masę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajka z cukrem(wymieszać ręcznie)
Dodać olej i mleko-wymieszać ręcznie łyżką.
Mogą w masie pozostać niewielkie grudki,muffinom to nie zaszkodzi.
Czekoladę posiekać nożem na mniejsze kawałki.
Do papilotek nałożyć po łyżce masy i powkładać po kilka kawałeczków czekolady.
Dopełnić papilotki resztą ciasta(do 3/4 wysokości) i na górze położyć resztę czekolady.
Piec 25 minut w 180 stopniach
3 komentarze:
Muszą smakować doskonale!
a ja bym spróbowała kasztanki ;D
Olu nic nie stoi na przeszkodzie,probowałam z różnymi czekoladami.nawet z jogurtowo-truskawokowa milką.Ale tiki-taki jest pyszna:)
Prześlij komentarz