Chrupiące z zewnątrz,mięciutkie w środku- idealne
najlepsze z bitą śmietaną i owocami sezonowymi...
Składniki
2 jajka
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
350 ml wody gazowanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy(niekoniecznie)
około 40 dkg mąki pszennej
Wykonanie
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym,dodać olej i wciąż miksować.
Dodać wodę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia-dokładnie połączyć składniki.
Odstawić ciasto na kilka minut.
Ciasto wylewać porcjami na gorącą gofrownice(nie ma potrzeby smarowania jej tłuszczem)
Piec do uzyskania odpowiedniego koloru(złoto-brązowe)
Studzić na kratce aby były chrupiące
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz