Pachnąca oscypkiem i wędzoną kiełbasą,
o wyrazistym smaku i aromacie.
Składniki
na sos
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki ketchupu
ząbek czosnku
Dodatki
20 dkg pieczarek
100 gram sera żółtego
1 duża cebula
1 kiełbasa
2-3 plastry wędzonego boczku
2-3 plastry szynki gotowanej
oscypki(ilość dowolna)
Wykonanie
przepis i wykonanie ciasta TUTAJ
Ciasto rozwałkować na cienki placek,posmarować sosem pomidorowym.
Na spód nałożyć obrane i cienko pokrojone pieczarki
(ja ścieram na tarce w plasterki)
Na pieczarki wysypać cienko starty ser żółty
Następnie pokrojona w piórka cebula
Na samej górze rozłożyć pokrojone wędliny i oscypek.
Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 25-30 minut
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz