Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz.
Niedrogi i smaczny codzienny obiad.
Składniki
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
(mozna użyć gotowego lub zmielić łopatkę lub karkówkę)
1 jajko
1 zwykła bułka
1 mała cebula
bułka tarta
przyprawy
Wykonanie
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie(lub mleku)
Cebule drobno posiekać.
Do mięsa dodać cebulę,odciśnięta bułkę,jajko i 3 łyżki lodowatej wody oraz przyprawy
sól(sprawdzic czy mięso nie jest solone jeżeli używamy gotowego mielonego)
pieprz,ostrą papryke i odrobine przyprawy do mięsa mielonego.
Mięso dokładnie wyrobić ręką.
Formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej,smażyć na oleju po około 5 minut z każde strony na małym ogniu.
podaważ z ziemniakami z wody
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz