Najszybsze w przygotowaniu ciasto jakie znam.
Idealne na ciepło do lodów waniliowych, lub zajadane do popołudniowej kawy.
Mozna nim zaskoczyć niespodziewanych gości.
Składniki
szklanka cukru
szklanka mąki pszennej
szklanka kaszy manny
3/4 kostki margaryny
łyżeczka cynamonu
jabłka(ilość dowolna)
Wykonanie
Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek i margaryny wymieszać.
Połowę suchego"ciasta"wysypać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
(wyłożyć sam spód tortownicy)
Obrane i pokrojone w cienkie plasterki jabłka wyłożyć na suchym spodzie.
Ja miałam mało jabłek(niecały kg papierówek)
ale mimo to wyszło pyszne(można dać duzo więcej)
Na jabłkach ułożyć plasterki połowy z podanej porcji margaryny.
Wysypać resztę "ciasta" i znów poukładać plasterki reszty margaryny.
Posypać lekko cynamonem.
Piec w 180 stopniach niecałą godzinę.
Można podawać na ciepło lub po wystudzeniu.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz