poniedziałek, 26 listopada 2012

Muffiny z orzechami

Moda na muffiny trwa.
Są szybkie i niedrogie a można dodać do nich praktycznie wszystko.


 Składniki

1 jajko
3/4 szklanki cukru
1.5 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki oleju
2/3 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
garść orzechów( drobno posiekanych)


Wykonanie

Jajko zmikspwać z cukrem na białą masę.
Dodać przesiana makę i proszek do pieczenia( juz nie mieszać mikserem tylko ręcznie)
dodać mleko i olej,a po dokładnym wymieszaniu orzechy(zostawić troszkę do posypania mufiin).
Ciasto wlać do papilotek/foremek  i po górze posypać pozostawionymi orzechami i odrobiną cukru.

piec 25min/180 stopni


SMACZNEGO

2 komentarze:

FiolQak pisze...

och kochana, a ja wczoraj zrobiłam 12 szt z czekoladą i 12 szt z wisniami:):)- mąż do pracy bedzie miał:):)

Anonimowy pisze...

Bardzo smaczne, właśnie upiekłam, dziękuję za przepis!!!!