Odkąd za oknem jest tak zimno taka zupa często gości na moim stole.
Jest niedroga,szybka a do tego sycąca i bardzo rozgrzewająca.
Składniki
na 3 porcje
30 dkg serduszek drobiowych/indyczych
30 dkg ppieczarek
1/2 czerwonej papryki
1/2 cebuli
1/2 czerwonej chilli
1/2 pęczka pietruszki
przyprawy:
cebula suszona PRYMAT
sól czosnkowa PRYMAT
pieprz kolorowy w młynku PRYMAT
kostka rosołowa warzywna
Wykonanie
Serduszka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki,zalać wodą i zagotować.
Po 10-15 minutach odlać całość na sitko i dokładnie wypłukać.
Garnek wymyć z szumowin.
Serca ponownie zalać wodą i zagotować.
Gotować na niewielkim ogniu.
Pieczarki obrać,pokroić w plasterki dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć na łyżeczce oleju.
Dodać do serduszek.
Gotować razem około 30 minut.
Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę i chilli.
Doprawić do smaku solą czosnkową i cebulą suszona marki PRYMAT.
Na koniec dodać natkę pietruszki.
Podawać gorące doprawiając na talerzu pieprzem kolorowym świeżo zmielonym PRYMAT.
SMACZNEGO ;)
1 komentarz:
Jaki świetny pomysł na zupę, na pewno wykorzystam :)
Prześlij komentarz