Pyszne,soczyste i rozpływające sie w ustach...
idealna alternatywa dla tradycyjnych wołowych zrazów.
Składniki
plastry karkówki
(ilość dopasowana do ilości osób)
kilka plastrów wędliny typu krakowska lub żywiecka
cebula
czerwona papryka
przyprawy
mąka
musztarda
olej
kostka rosołowa wołowa
Wykonanie
Karkówke dokłądnie rozbić przez folię tak aby sie nie porobiły dziury w mięsie.
przyprawić sporą ilością przypraw wedle uznania
ja dałam: pieprz,ostrą papryke, czosnek granulowany i przyprawe do wieprzowiny.
Jedną strone posmarować musztardą.
na musztardzie położyć plasterki wędliny, kawałeczek papryki i kilka piórek cebuli.
Mięso zwinąć i zawiąząć nitką, tak aby sie nie rozpadły.
W garnku rozgrzać odrobinę oliwy i podsmażyć roladki z każdej strony.
Roladki zalać przegotowaną gorącą wodą 2 cm nad poziom mięsa.
Dodać kostke rosołową, liście laurowe i ziele angielskie.
Dusić pod przykryciem 60 minut.
Po tym czasie wyjąć roladki i odwinąć nici.
Sos zagęścić mąką i w razie potrzeby doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz