Zajadanie samego mięsa bez dodatków jest dla mnie trudne,
wpadłam na pomysł aby zjeść do pieczonego kurczaka buraczki na Ciepło.
Można je przygotować dzień wcześniej,są pyszne.
Składniki
dla 2 osób
2 buraczki czerwone
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka parafiny
sól,pieprz
odrobina octu
Wykonanie
Buraki myjemy,zalewamy wodą i gotujemy nie obrane około 45 minut.
Jeszcze gorące buraki obieramy i studzimy.
Następnie trzemy na tarce( ja potarłam na plasterki)
Na patelni rozgrzewamy parafinę i dodajemy pokrojoną cebulę,chwile podsmażamy i dodajemy buraczki
i przeciśnięty ząbek czosnku.
Solimy do smaku i doprawiamy pieprzem,na koniec skrapiamy octem.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Uwielbiam buraczki w każdej postaci:)
Prześlij komentarz