Słodkie i pyszne ciasto,
Bardzo szybkie w wykonaniu
Składniki
na ciasto
100 gram margaryny
3,5 szklanki mąki
3 łyżki miodu
2 jaja
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru
na mase
0.5 litra smietany 30%
2 śmietan fixy
3 łyżki cukru pudru
dodatkowo
orzechy do posypania
masa krówkowa
Wykonanie
Składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części.
Upiec 2 placki w 180 stopniach każdy po 10 minut
Śmietane ubić z dodatkiem cukru pudru i śmietan fixów.
Ubitą śmietaną przełożyć wystudzone placki.
Mase krówkową wstawić razem z puszką do gorącej wody na 15 minut
aby byla bardziej leista, polać masą krówkową wierzch ciasta.
Posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami.
Ciasto szczelnie zawinąć w folię (razem z blachą oczywiście) i wstawić do lodówki na minimum dobe, ale najlepsze jest po 2-3 dobach jak już się kończy ;)
SMACZNEGO
2 komentarze:
uwielbiam to ciasto! ;)
To jedno z moich ulubionych ciast. Wygląda u ciebie wyśmienicie i na pewno tak smakuje. Na pewno wypróbuje ten przepis.
Pozdrawiam i dzięki za odwiedzenie mojej strony gotowaniezmilosci.pl
Prześlij komentarz