Chyba nie ma osoby która nie zna tej surówki
Pasuje do każdego mięsa,kanapek,przekąsek,grilla....
Składniki
Biala kapusta mała główka
3 marchewki
2 małe cebule
1/2 szklanki majonezu
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki cukru pudru
sok z połowy cytryny
sól ,pieprz
Wykonanie
Kapustę drobno posiekać(lub zetrzeć na tarce)
Posolić łyżeczką soli i dobrze wymieszać rękoma.
Ostawić na 30 minut aż zmięknie i puści sok.
Po tym czasie do kapusty dodać starta marchewkę oraz drobno pokrojoną cebule.
sos
zmieszać jogurt z majonezem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem.
Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać.
Dodać pieprz ilość wg własnego uznania
Surówkę odstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz