Prawdziwy prezent od serca dla osoby która kochamy, przy tym są bardzo smaczne...
Przepis znalazłam na stronie WŻ
Składniki
Biszkopt jasny
3 jaja
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
3 jaja
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
Biszkopt ciemny
3 jaja
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
łyżka ciemnego kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jaja
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
łyżka ciemnego kakao
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa
300 ml mleka
budyń waniliowy
1/2 szklanki cukru
kostka margaryny np.KASIA
300 ml mleka
budyń waniliowy
1/2 szklanki cukru
kostka margaryny np.KASIA
masa marcepanowa
5 dkg margaryny
10 dkg mąki
100 ml wody
olejek migdałowy
minimum 0,5 kg cukru pudru
barwnik spożywczy
5 dkg margaryny
10 dkg mąki
100 ml wody
olejek migdałowy
minimum 0,5 kg cukru pudru
barwnik spożywczy
Wykonanie
Biszkopty
Jajka zmiksować z cukrem,dodąć mąke i reszte skłaników.
Upieć 2 biszkopty około 25 minut w 180 stopniach
Upieć 2 biszkopty około 25 minut w 180 stopniach
z wystudzonego biszkoptu wyciąć serca tą samą foremką.
Masa
z mleka i budyniu ugotować .....budyń
wystudzić.
Margaryne utrzeć z cukrem i dodawać budyń.
Utrzeć puszysty krem
Biszkoptowe serca(jeden ciemny jeden jasny) przełożyc kremem.
Posmarować także górę i boki
Odstawić do lodówki
Posmarować także górę i boki
Odstawić do lodówki
Masa marcepanowa
Woda+margaryna+mąka zagotować i ostudzić
zagnieść z olejkiem,barwnikiem i cukrem pudrem aż powstanie masa konsystencji plasteliny
(czasami wyjdzie około 70-80 dkg cukru pudru)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz