Na temat ryby pangi słyszałam i czytałam wiele opini, podobno jedzona raz na miesiac nie zaszkodzi naszemu zdrowiu....ja ją lubie więc ją jem ;)
Składniki
Filety z pangi białej (2 sztuki)
przyprawa do ryb
pieprz
ostra papryka
mleko
jajko
bułka tarta
Olej do smażenia
przyprawa do ryb
pieprz
ostra papryka
mleko
jajko
bułka tarta
Olej do smażenia
Wykonanie
Rybe rozmrozić,umyć i namoczyć w mleku na okolo godzine
Każdy filet pokroić na 4 kawałki(łatwiej się smaży)
Z jednej strony przyprawić przyprawa do ryb z drugiej pieprzem i papryką
Kawałki ryby moczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju 2-3 minuty z każdej strony
Każdy filet pokroić na 4 kawałki(łatwiej się smaży)
Z jednej strony przyprawić przyprawa do ryb z drugiej pieprzem i papryką
Kawałki ryby moczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju 2-3 minuty z każdej strony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz