Składniki
2 piersi z kurczaka
3 plasterki salami
3 słupki sera żółtego( 3-4 centymetrowe)
przyprawy
bułka tarta
3 plasterki salami
3 słupki sera żółtego( 3-4 centymetrowe)
przyprawy
bułka tarta
Wykonanie
Piersi z kurczaka zmielić( ja miele blenderem)
Mięso wymieszac z przyprawami( pieprz, ostra pparyka,przyprawa do kurczaka)
dodać odrobine zimne wody( okolo 100 ml)
Dokładnie wymiesząć
w plasterek salami zawinąć ser żółty( tworząc jakby krokieta)
Zwilżonymi w wodzie rękoma formować z mięsa placuszki i zawinąć w nie dokładnie sakiewke
salami z serem
Obtoczyć w bułce tartej( z podanej ilości wyszly mi 3 kotleciki)
Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Następnie na malym ogniu pod przykryciem po okolo 4 minuty z każdej strony aby w środku dobrze się usmażyły
Mięso wymieszac z przyprawami( pieprz, ostra pparyka,przyprawa do kurczaka)
dodać odrobine zimne wody( okolo 100 ml)
Dokładnie wymiesząć
w plasterek salami zawinąć ser żółty( tworząc jakby krokieta)
Zwilżonymi w wodzie rękoma formować z mięsa placuszki i zawinąć w nie dokładnie sakiewke
salami z serem
Obtoczyć w bułce tartej( z podanej ilości wyszly mi 3 kotleciki)
Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Następnie na malym ogniu pod przykryciem po okolo 4 minuty z każdej strony aby w środku dobrze się usmażyły
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz