Słodkie, wilgotne, pyszne ciasto.
Szybkie i niedrogie.
Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.
Smakuje dzieciom i dorosłym.
Wbrew pozorom marchewka jest niewyczuwalna
Składniki
4 jajka
2 szklanki mąki
5 marchewek startych na tarce
szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Miksować w podanej kolejności
jajka z cukrem
+
olej
+
mąka i proszek do pieczenia
+
wmiesząć łyżką dokładnie marchewke
Ciasto wylać do keksówki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia
Piec w 180 stopniach około 50 minut
Najlepiej sprawdzić dlugą wykałaczką
Ciasto można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz