czwartek, 10 listopada 2011

Ciasto marchewkowe


Słodkie, wilgotne, pyszne ciasto.
 Szybkie i niedrogie.
Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych.
Smakuje dzieciom i dorosłym.
Wbrew pozorom marchewka jest niewyczuwalna


Składniki

4 jajka
2 szklanki mąki
5 marchewek startych na tarce
szklanka cukru
3/4 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie

Miksować w podanej kolejności

jajka z cukrem
+
olej
+
mąka i proszek do pieczenia
+
 wmiesząć łyżką dokładnie marchewke

Ciasto wylać do keksówki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia

Piec w 180 stopniach około 50 minut
Najlepiej sprawdzić dlugą wykałaczką
Ciasto można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

Brak komentarzy: