Ciasto dla prawdziwych amatorów czekolady i kokosa.
Ciasto
250 gram margaryny(np. Kasia)
150 gram cukru
200 gram mąki tortowej
1/2 opakowania proszku do pieczenia
4 jajka
4 łyżki mleka
3 łyżki ciemnego kakao
Masa
500 ml mleka
6 łyżek kaszy manny
200 gram margaryny(np Kasia)
150 gram cukru
200 gram wiórek kokosowych
Wykonanie ciasta
Roztopnioną i wystudzona margaryne utrzeć z cukrem,następnie dodać jajka,mleko, zmieszaną mąke z proszkiem do pieczenia, oraz kakao.
Wylać na blache wyłożoną papierem do pieczenia, piec 30 minut w 180 stopniach.
Wykonanie kremu
Mleko zagotować z kaszą manna i margaryną.
jak lekko zgęstnieje dodać cukier i wiórki kokosowe.
Gorącą mase wylać na wystudzone ciasto.
Polać polewą czekoladową i całość wstawić do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz