czwartek, 27 października 2011

Bounty




Ciasto dla prawdziwych amatorów czekolady i kokosa.

Ciasto
250 gram margaryny(np. Kasia)
150 gram cukru
200 gram mąki tortowej
1/2 opakowania proszku do pieczenia
4 jajka
4 łyżki mleka
3 łyżki ciemnego kakao

Masa
500 ml mleka
6 łyżek kaszy manny
200 gram margaryny(np Kasia)
150 gram cukru
200 gram wiórek kokosowych

Wykonanie ciasta

Roztopnioną i wystudzona margaryne utrzeć z cukrem,następnie dodać jajka,mleko, zmieszaną mąke z proszkiem do pieczenia, oraz kakao.
Wylać na blache wyłożoną papierem do pieczenia, piec 30 minut w 180 stopniach.

Wykonanie kremu
Mleko zagotować z kaszą manna i margaryną.
jak lekko zgęstnieje dodać cukier i wiórki kokosowe.

Gorącą mase wylać na wystudzone ciasto.
Polać polewą czekoladową i całość wstawić do lodówki na kilka godzin.

Brak komentarzy: