Szybka i smaczna sałatka.
Robiłam ją na święta Wielkanocy i z pewnością zrobię jeszcze nie jeden raz.
Składniki
tortellini z nadzieniem serowym 1 opakowanie 250 gram
fasola czerwona z puszki
kukurydza w puszce
papryka czerwona 1 sztuka
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
majonez light 2-3 łyżki
tortellini z nadzieniem serowym 1 opakowanie 250 gram
fasola czerwona z puszki
kukurydza w puszce
papryka czerwona 1 sztuka
ogórki konserwowe 2-3 sztuki
majonez light 2-3 łyżki
Wykonanie
Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie,
po
ugotowaniu dobrze przepłukać zimną wodą aby się nie sklejały
(podczas
gotowania uważać aby się nie rozgotowały bo będą nieapetycznie
wyglądać).
umytą paprykę oraz ogórki konserwowe pokroić w drobną
kostkę,
kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy( fasolę przepłukać
)
wszystkie składniki umieścić w misce i dodać 2-3 łyżki majonezu
lekkiego(lub light).
w razie potrzeby dodać szczyptę soli czy
pieprzu.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz