niedziela, 20 września 2015

Ciato z jabłkami z prodiża(bez tłuszczu)

 Kolejna próba pieczenia w prodiżu.....bardzo udana.
Ciasto wilgotne,mięciutkie.... i co najważniejsze BEZ TŁUSZCZU!


Składniki

    jajka 6 sztuk
    cukier 1/2 szklanki
    mąka pszenna 2 szklanki
    proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
    cynamon do smaku
    jabłka około 6 sztuk
    cukier trzcinowy do posypania 





 Wykonanie

 jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę,
dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
obrane jabłka pokroić w kostkę,dodać do ciasta,wymieszać.
całość przełożyć do prodiża wyłożonego na spodzie papierem do pieczenia.
posypać cynamonem i cukrem trzcinowym.
piec 45 minut.
studzić w lekko uchylonym prodiżu


SMACZNEGO



2 komentarze:

gin pisze...

Wygląda smakowicie :)

Olcia pisze...

zniknęło w ciągu godziny ... ale 4 osoby miały na to wpływ :) w tym JA!;o)