czwartek, 10 października 2013

Paprykarz light

  Lekki i smakowity.
Lekko twardawy ryż brązowy nadaje innego charakteru....


Składniki

100 gram brązowego ryżu
2 puszki ryb w pomidorach
1 cebulka
1/2 czerwonej papryki
pieprz
Wykonanie

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę,paprykę w kostkę
Ryby rozdrobnić widelcem razem z sosem.
Dodać pokrojone warzywa i ostudzony ryż.
Doprawić pieprzem,wymieszać i odstawić na noc do lodówki.

Podawać z pieczywem

SMACZNEGO



3 komentarze:

Małgorzata Margaretka pisze...

Musze wypróbować Twój przepis :)

Moniq pisze...

Rewelacja ! Na pewno sprawdzę ten przepis ... bardzo dawno nie jadłam paprykarza unikając wszystkich E-dodatków... domowy co innego :)

Malgoska pisze...

Bardzo lubie przepisy na domowe wyroby - Twoj napewno wyprobuje :)