czwartek, 3 października 2013

Spaghetti mięsno-paprykowe

 
Aromatyczne,sycące i szybkie.
Idealny obiad w środku tygodnia
 
 
Składniki
na 3 porcje
 
2/3 opakowania makaronu Mamma Mia! spaghetti
0.5 kg szynki wieprzowej
1 czerwona papryka
puszka pomidorów
cebula
sól,pieprz,ostra papryka




 Wykonanie
 
Makaron ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu.
Mięso zmielić w maszynce na średnich opczkach,a cebulę i paprykę na najmniejszych.
Wszystko razem podsmażyć na 2 łyżkach oleju.
Doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą papryką.
 
Pomidory z puszki zblenderować i dodać na patelnię,
podlać 200 ml wody i dusić 20 minut po przykryciem,
na koniec lekko odparować aby sos zgęstniał.
 
Podawać na makaronie
 
SMACZNEGO
 
 

 
Makaron MAMMA Mia to najnowszy produkt firmy Kupiec.
100 % pszenicy durum.
logo ze strony producenta

Brak komentarzy: