piątek, 18 października 2013

krokiety z mięsem i kapustą kiszoną

 Pyszne połączenie mięsa z kapustą kiszoną 
zamknięte w chrupiącym krokieciku


Składniki

naleśniki KLIK

na farsz

1/2 kg kapusty kiszonej
 1  mały kurczak
liść laurowy i ziele angielskie
1 cebula
sól,pieprz,ostra papryka

ponadto
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Wykonanie
Naleśniki usmażyć wg przepisu 


Kapustę zalać wodą,dodać 3 liście laurowe i kilka kulek ziela angielskiego.
Gotować aż kapusta będzie miękka.

Kurczaka poporcjować,usunąć zbędny tłuszcz zalać wodą i ugotować
(ja zazwyczaj gotuję rosół a mięso wykorzystuję np.do krokietów)

Mięso wystudzić,zmielić razem z odcedzoną kapustą.
Dodać podsmażoną,posiekaną  cebulę.

Całość doprawić do smaku i nadziewać naleśniki.
Panierować w jajku i bułce tartej.

Smażyć na oleju na złoty kolor.

Podawać z barszczem.

SMACZNEGO




Brak komentarzy: