Pyszne połączenie mięsa z kapustą kiszoną
zamknięte w chrupiącym krokieciku
Składniki
naleśniki KLIK
na farsz
1/2 kg kapusty kiszonej
1 mały kurczak
liść laurowy i ziele angielskie
1 cebula
sól,pieprz,ostra papryka
ponadto
3 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie
Naleśniki usmażyć wg przepisu
Kapustę zalać wodą,dodać 3 liście laurowe i kilka kulek ziela angielskiego.
Gotować aż kapusta będzie miękka.
Kurczaka poporcjować,usunąć zbędny tłuszcz zalać wodą i ugotować
(ja zazwyczaj gotuję rosół a mięso wykorzystuję np.do krokietów)
Mięso wystudzić,zmielić razem z odcedzoną kapustą.
Dodać podsmażoną,posiekaną cebulę.
Całość doprawić do smaku i nadziewać naleśniki.
Panierować w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Podawać z barszczem.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz