wtorek, 7 lipca 2015

Kisiel ze świeżych truskawek

 Domowy,mocno owocowy....
kisiel truskawkowy



Składniki

    truskawki świeże 0,5 kg
    cukier puder 2 łyżeczki
    skrobia kukurydziana 1 łyżka
    woda 300 ml
    jogurt naturalny

 
 Wykonanie 


Umyte truskawki,pozbawione szypułek przekroić na pól(większe na 4).
 zalać wodą(250 ml) i zagotować.
(truskawek nie należy długo gotować,od razu po zagotowaniu wlać skrobię.)
w 50 ml wody wymieszać cukier puder i skrobię kukurydzianą.
 wlać do truskawek i gotować minutę cały czas mieszając.
 przelać do pucharków i wystudzić.
podawać z jogurtem naturalnym 

SMACZNEGO



3 komentarze:

Olga Pi pisze...

Właśnie ostatnio za mną chodzi taki domowy kisiel... Mniam!

gin pisze...

Ależ on musiał być pyszny! :)

Olcia pisze...

gin....był wyśmienity,szczególnie schłodzony z jogurtem naturalnym,najlepszy deser EVER!