Smaczny i orzeźwiający deser z cudnymi jagódkami
Składniki
jogurt grecki - 500 ml
miód malinowy - 1 duża łyżka
jagody - 0,5 litra
domowy cukier waniliowy-1 łyżeczka
jogurt grecki - 500 ml
miód malinowy - 1 duża łyżka
jagody - 0,5 litra
domowy cukier waniliowy-1 łyżeczka
Wykonanie
Jogurt grecki zmiksować z cukrem waniliowym i miodem do połączenia
składników.
opłukane jagody(garść można zostawić do podania)
wmieszać w
jogurt i wstawić do zamrażalnika w zamykanym pojemniku.
jogurt
przemieszać co 10-15 minut.
podawać jak jogurt
będzie zamrożony ale wciąż na tyle płynny że będzie można go mieszać
(u
mnie niecała godzina)
podawać w pucharkach
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz