wtorek, 14 lipca 2015

Kotlet sauté z fileta z kurczaka

 Najprostsza wersja kotleta....
ulubione mięsko mojego synka



Składniki
na 1 porcję

    filet z kurczaka 1 sztuka
    sól do smaku
    Pieprz kolorowy do smaku
    przyprawa do kurczaka 3 szczypty
    olej do smażenia 2 łyżki
    masło 1 łyżka  

Wykonanie


Filet z kurczaka umyć,wysuszyć i odciąć błonki. 
przekroić tak aby powstały 4 kotleciki na około 1 cm grubości.
 doprawić solą,pieprzem kolorowym i przyprawą do kurczaka.
 fileciki umieścić w woreczku i lekko rozbić( najlepiej pięścią)
 odstawić do lodówki na godzinę.
 Filety smażyć na oleju i maśle.
 po 2-3 minuty z każdej strony. podawać gorące  

Smacznego


Brak komentarzy: