środa, 15 lipca 2015

Naleśnik owsiany ze szpinakiem

 Idealny na śniadanie lub kolację.
Sycący i zdrowy naleśnik 


Składniki

    jajka 2 sztuki
    płatki owsiane 3 łyżki
    otręby owsiane 2 łyżki
    woda gazowana 0,5 szklanki
    szpinak mrożony 10 dkg
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    oliwa z pestek winogron 1 łyżeczka



Wykonanie

Jajka roztrzepać w misce,dodać resztę składników(bez szpinaku i szczypiorku)
 i odstawić aby całość lekko napęczniała.
po kilku minutach dodać rozmrożony szpinak i szczypiorek.
na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z pestek winogron.
wylać masę i zmniejszyć ogień.
smażyć jak omlet tylko z jednej strony.
 jak góra będzie prawie ścięta ułożyć na jednej połowie pokrojonego pomidora
 i złożyć naleśnik na pół.
zsunąć na talerz i podawać 

SMACZNEGO



Brak komentarzy: