Idealny na śniadanie lub kolację.
Sycący i zdrowy naleśnik
Składniki
jajka 2 sztuki
płatki owsiane 3 łyżki
otręby owsiane 2 łyżki
woda gazowana 0,5 szklanki
szpinak mrożony 10 dkg
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa z pestek winogron 1 łyżeczka
jajka 2 sztuki
płatki owsiane 3 łyżki
otręby owsiane 2 łyżki
woda gazowana 0,5 szklanki
szpinak mrożony 10 dkg
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa z pestek winogron 1 łyżeczka
Wykonanie
Jajka roztrzepać w misce,dodać resztę składników(bez szpinaku i szczypiorku)
i odstawić aby całość lekko napęczniała.
po kilku minutach dodać rozmrożony szpinak i szczypiorek.
po kilku minutach dodać rozmrożony szpinak i szczypiorek.
na patelni rozgrzać odrobinę oliwy z pestek winogron.
wylać masę i zmniejszyć ogień.
wylać masę i zmniejszyć ogień.
smażyć jak omlet tylko z jednej strony.
jak góra będzie prawie ścięta ułożyć na jednej połowie pokrojonego pomidora
jak góra będzie prawie ścięta ułożyć na jednej połowie pokrojonego pomidora
i złożyć naleśnik na pół.
zsunąć na talerz i podawać
zsunąć na talerz i podawać
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz