Soczyste z chrupiącą skórką
pikantne i pachnące grillem
PYCHA!
Składniki
marynata
olej 4 łyżki
miód gryczany 1 łyżka
pieprz 1/4 łyżeczki
chili pieprz cayenne 1/4 łyżeczki
tymianek 2 szczypty
majeranek 2 szczypty
papryka ostra mielona 1/4 łyżeczki
skrzydełka kurczaka 1 kg
marynata
olej 4 łyżki
miód gryczany 1 łyżka
pieprz 1/4 łyżeczki
chili pieprz cayenne 1/4 łyżeczki
tymianek 2 szczypty
majeranek 2 szczypty
papryka ostra mielona 1/4 łyżeczki
skrzydełka kurczaka 1 kg
Wykonanie
Skrzydełka z kurczaka dokładnie umyć,odciąć najcieńszą część a duże skrzydełka przeciąć na 2 części.
wysuszyć mięso ręcznikiem kuchennym
składniki marynaty dokładnie wymieszać(najlepiej w zamykanym pojemniku)
dodać skrzydełka i wymieszać aby całe pokryły się przyprawami.
zamknąć i wstawić do lodówki na dobę.
skrzydełka przed grillowaniem jeszcze raz wymieszać w marynacie.
grillować aż mięso nie będzie surowe i odpowiednio zarumienione.
SMACZNEGO
1 komentarz:
Ja w tym roku postanowiłam zainwestować raz a porządnie u już kupiłam grill gazowy weber. Już nie mogę się doczekać na pierwsze ciepłe dni i możliwość wypróbowania.
Prześlij komentarz