sobota, 18 lipca 2015

Grill:pikantne skrzydełka

 Soczyste z chrupiącą skórką
pikantne i pachnące grillem 
PYCHA!



Składniki
marynata

    olej 4 łyżki
    miód gryczany 1 łyżka
    pieprz 1/4 łyżeczki
    chili pieprz cayenne 1/4 łyżeczki
    tymianek 2 szczypty
    majeranek 2 szczypty
    papryka ostra mielona 1/4 łyżeczki
    skrzydełka kurczaka 1 kg

Wykonanie

Skrzydełka z kurczaka dokładnie umyć,odciąć najcieńszą część a duże skrzydełka przeciąć na 2 części.
wysuszyć mięso ręcznikiem kuchennym
składniki marynaty dokładnie wymieszać(najlepiej w zamykanym pojemniku)
dodać skrzydełka i wymieszać aby całe pokryły się przyprawami.
zamknąć i wstawić do lodówki na dobę.
skrzydełka przed grillowaniem jeszcze raz wymieszać w marynacie.
 grillować aż mięso nie będzie surowe i odpowiednio zarumienione. 

SMACZNEGO

1 komentarz:

Licka pisze...

Ja w tym roku postanowiłam zainwestować raz a porządnie u już kupiłam grill gazowy weber. Już nie mogę się doczekać na pierwsze ciepłe dni i możliwość wypróbowania.